Litteratur

Litteratur

Bog: I morgen var jeg altid en løve
Arnhild Lauveng
Akademisk, 2008

I ti år var Arnhild Lauveng indlagt med skizofreni på psykiatriske afdelinger. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glas for at skære sig til blods. I dag arbejder hun som psykolog uddannet ved Universitetet i Oslo. Arnhild Lauveng overvandt skizofrenien og kan i dag udtale sig som både fagperson og tidligere patient. Hun viser os, hvordan vrangforestillinger og symptomer har deres egen logik og mening. Hendes kamp for at blive rask, hjulpet af sundhedsvæsenet og en mor, der nægtede at opgive håbet, er stærk læsning om en sejr, som de færreste tror mulig.

Bog: Min lillebror : en morgen i himlen, i hvert fald i det grønne
Christel Wiinblad

Digte, der som en slags dagbog med mange tilbageblik og stor kærlighed og ømhed fortæller om tiden fra januar til den dag i juli 2006, da digterens lillebror forsøgte selvmord for at udfri sit forpinte sind

Bog: Førstehjælp ved psykoser
Mike Smith, Ron Coleman, John Good. 

En række mestrings- og problemløsningsstrategier, der kan hjælpe mennesker med psykotiske lidelser – især stemmehørere – til at takle den aktuelle situation.

Pjece: Pårørende til et menneske med psykisk sårbarhed – hjælp til at håndtere hverdagen
Udarbejdet af Pia Lundby Jensen/Landsforeningen Sind

Folderen er udgivet af Psykologisk Rådgivning – SIND i København: Her kan du læse om og få råd til at være pårørende. En hjælp til at manøvrere i de forskellige pårørenderoller, konkrete værktøjer, hvordan man kan drage omsorg for sig selv, hvordan man kan sætte grænser og meget mere.