Video

Video

Video:
The dark side of ego loss – what it’s like to disappear into de-personalisation

In this short film, the French-Canadian filmmaker and set designer Jean-François Boisvenue explores how a lifetime of precarious mental health culminated in an excruciating period of depersonalisation in his early 20s. Using animated light displays projected onto his body to convey his sense of discord, Boisvenue recalls how depersonalisation swept over him, upending his sense of self and reality for months before he was able to heal.

Video: PsykiatriFondens: Skizofreni hos unge

Skizofreni er en sygdom, som påvirker evnen til at tænke, føle og vurdere virkeligheden. Tidligere blev skizofreni betragtet som en meget alvorlig, kronisk og invaliderende sindslidelse. Sådan er det ikke mere, og den positive udvikling skyldes især, at man har et øget fokus på tidlig intervention, forbedrede medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder, samt at man i højere grad inddrager patientens pårørende.

TV: ‘Godmorgen – og velkommen til endnu en dag i helvede’. Det er de allerførste ord Mikkel på 19 år hører, når han vågner denne helt almindelige onsdag morgen.

På overfladen ligner Mikkels liv til forveksling mange andre 19 åriges. Et ungdomsliv med kærestesorger, gamer-turneringer og drømme for fremtiden, men udover de almindelige udfordringer, man har som ung, så har Mikkel en ekstra bagage at kæmpe med. Mikkel har den alvorlige sygdom paranoid skizofreni, og denne morgen bliver han vækket af en af de fire stemmer, han hører i sit hoved.

Mikkel er en af fem medvirkende i alderen 19-24 år, som seerne kommer helt tæt på i seks afsnit i dokumentarserien, STYRET AF STEMMER på DR3. 

DVD: Åbenhed gør stærk : om skizofreni i familien

To unge, Helle og Emil, og deres pårørende, fortæller om deres erfaringer med skizofreni og hvordan de har lært at leve med sygdommen.

Fra OPUS Århus

Video: ANTV er en århusiansk lokalTV station, der har produceret en længere række seværdige udsendelser, bl.a. om sindslidelse.

Her vises en udsendelse i to dele om det at have en sindslidelse. Begge med deltagelse af OPUS-behandlere.

Video: ABC for mental sundhed​

Sådan fremmer du din mentale sundhed: gør noget aktivt, gør noget sammen, gør noget meningsfuldt. Men livet går ikke altid som du gerne vil og derfor er det også vigtigt at opbygge modstandskraft, sådan at du bliver bedre til at håndtere belastninger og forebygge symptomer.

Ziggi Ivan Santini fra forsknings-afdelingen for Sundhed og social kontekst ved Syddansk Universitet, fortæller om ABC-metoden til at forbedre sin mentale sundhed

Video: Et interview med Johanne Bratbo, projektleder i EN AF OS-kampagnen, om stigmatisering (ANTV.DK)

Film: Et smukt sind

Matematikgeniet John F. Nash følges fra han i 1947 starter på Princeton-universitetet til han i 1994 modtager Nobelprisen i økonomi. Undervejs martres han af manglende anerkendelse for sine teorier og en svær skizofreni.

Baseret på en bog af Sylvia Nasar

Film: Soloist Joe Hill

Klummejournalisten Steve fra LA Times støder i sin søgen efter nye historier på den hjemløse, men meget musikalske og lidt skizofrene Nathaniel. Steve bliver betaget af Nathaniels talent og engagerer sig i at hjælpe ham væk fra gaden