Ressourcer i Århus

Ressourcer i Århus

Århus kommune

Egåhus

Egåhus – et botilbud til unge under Blå Kors.

28 enkeltværelser, ofte med eget bad og fælles madlavning med personale.

Blå Kors Egåhus
Egå Mosevej 16
8250  Egå

Tlf.: 86 80 00 01

Vores opgave er at understøtte din personlige recovery-proces fra netop der, hvor du står. Det gør vi med forskellige aktiviteter, tilbud og indsatser, som er målrettet dig og som er udviklet i samarbejde med dig.

Vores ambition er at skabe et mere sammenhængende forløb sammen med og for dig.
Hos os kan du møde pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, socialrådgivere, sygeplejersker, psykologer, social- og sundhedsassistenter, peer-medarbejdere og en psykiater. Vi samarbejder desuden tæt med ambulante enheder (behandling uden indlæggelse) og psykiatriske sengeafsnit på Aarhus Universitets Hospital (AUH) Skejby.

Herunder er link til deres hjemmeside og deres tilbud omkring overnatningspladser, åben rådgivning, hjemmebehandling, aktiviteter, Recovery-skole og socialvagt.

Du kan ringe til dem – den regionale del af Psykiatriens hus har nummer 7847 1500 og den kommunale har 4186 0840.

Fundamentet er en frivillig organisation i Århus, hvor de søger at fungere som en støttende netværk til sårbare mennesker.
Udover et sted at være og lave ting sammen, tilbyder de også en række gratis behandlinger. Det drejer sig om:

  • Psykoterapi
  • Fysioterapi
  • Massage
  • Psykomotorisk terapi
  • Coaching
  • Hypnoterapi
  • NADA
  • Mindfulness

Seneste skud på stammen er et samarbejde med Dalgasskolen i Århus om støtte til at tage en HF-uddannelse (se fx video om det her eller hent deres brochure)

HF Fundamentet – For psykisk sårbare unge.
Der er studiestart henholdsvis 17. august og 31. august med 8 elever på hvert hold og det foregår på Fundamentet i Åbyhøj.

Det kommende HF Fundamentet er fortsat online enkeltfag, men med særlig støtte og vejledning nede på Fundamentet.

Det kommende studieår er samtidig forberedelse til opstart af en komplet 3-årig HF uddannelse for psykisk sårbare unge som starter sommeren 2021.

Fra deres egen hjemmeside:
Vi hjælper sårbare og udsatte mennesker med at opnå og skabe positive forandringer i deres liv. Livet kan være svært, hvis man står med mange komplekse problemstillinger på én gang, så vi hjælper med så meget som muligt under samme tag – altid uden betaling.

Vi vil være det grundlag, som ressourcestærke mennesker normalt har fra familie og netværk, men som mange sårbare og udsatte mennesker ikke har haft adgang til i livet. Vi er en uafhængig forening, så vi tilbyder hjælp uden henvisninger og andre krav.

Hos Fundamentet kan du få gratis behandlinger, rådgivning, fællesskab og alment menneskeligt nærvær. Vi ved, at vi møder hele mennesker med hele liv. Derfor har vi øje for de udfordringer, den enkelte står med, og vi hjælper med det, der fylder mest først.

Aliquam id elit. quis, ut ut accumsan suscipit risus. vel, consequat. efficitur.